Ibland Blir Det Inte Som Man Tänkt Sig

Min fru och jag samlar på böcker, Historia, Western, 50-Tals, Skönlitteratur, Andra Världskriget, Filmstjärnor, Båtar, mm.
den här samlingen började bli ganska stor och samtidigt fick vi ärva en massa böcker från min morfar och mormor så vi hade en plan att ändra lite i vårt lilla biblotek.
av 2 Hyllor med underskåp som vi hade prydnas saker i, skulle det ena av skåpen flyttas ut. Sen skulle en ren bokhylla från en annan vägg in på platsen där den ena av dessa hyllor med underskåp stått.
Sen skulle vi ta in en annan hylla som jag har i mitt 50-talskontor i garaget som var av samma sort som bokhyllan utan underskåp, och vips så skulle vi ha plats för mer böcker.

I söndags plockade jag ut alla prylar från underskåpen och i hyllorna ovanför hade det varit blandat med dels militära minnesprylar och andra nostalgiska grejor. Hur kan något som är dolt i ett skåps gömma bli så mycket när man lyfter ut det, knappt sant.
När min fru kom hem från jobbet och såg vad jag tyckte var ett bra initiativ bleknade hon och naturligvis hade jag lagt alla sakerna på dom juldukar mm som skulle tagas bort på måndagen, så då stod man inte högt i kurs. Efter alla dessa år tillsammans har jag fortfarande inte lärt mig läsa kvinnors tankar suck.
Detta var ju ett beslut som vi pratat om innan att göra under julen men nu trodde vissa att det skulle vänta ett bra tag eftersom det ju inte blev gjort just då.

Lugnet lade sig och på måndagen efter en timmes diskuterande i vilken ordning vi skulle tömma den hyllan som vi skulle flytta eller någon av de andra hyllorna, för att sedan flytta dom vi tömt till den nya hyllan eller, eller, eller. Vi belutade oss för att tömma den hylla först som skulle flyttas över till den nya plats som skapats. ett par hundra böcker bars ut och lades i rummet bredvid sen bar vi ut den hylla som inte skulle vara med längre.

I tisdags lyfte vi så över den hylla som nu var tömd på alla böcker och alla bra att ha saker som man gömmer bakom böckerna, dvs  mina fartygsmodeller som jag skall bygga någon gång
Men vad nu det ser ju inte alls bra ut den är alldeles för stor och det lilla arkivskåpet vid sidan om ser ut som det inte alls får plats. Ut I garaget och mäta igen på den hylla som skulle in som i detta skede som tur är inte var tömd på alla sina saker för att se om vi kan tänka om.
In igen och mäta på dom hyllor vi har, kan vi flytta arkivskåpet? Svar nej vi fick helt sonika flytta tillbaka bokhyllan där den stått, vad göra nu.

Ut i garget och hämta en bokhylla som vi fått med från mina morföräldrar, den är ju lite mindre och nättare men en ren bokhylla. Vad nu då den stämmer ju inte alls med färgerna på dom andra hyllorna.

Så igår fick vi ta beslutet att vi får sätta tillbaka den hylla vi hade där från början och istället fick vi börja tömma ut alla andra böcker och flytta om hyllplan samt sortera bland böckerna vi har. Nu är vi tillbaka som det såg ut från början och ikväll får jag väl fortsätta sätta tillbaka böcker och försöka få tillbaka alla dom prylar som är utspridda och kanske är jag färdig på Söndag.

Böckerna blev i alla fall dammsugade och jag hittade lite saker som jag inte visste jag hade (men det är brukligt)

Ha en bra kväll

"Elof"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0