Helgens Nostalgi Filmtips.

Här kommer fredagens andra inlägg.

TCM Idag Fredag 19:15.
Katt på hett plåttak även 03.25 i natt.
Sanslöst bra!!!

Katt på hett plåttak

Drama från 1958. Absorberande, kraftfullt drama baserat på Tennessee Williams klassiska teaterstycke. En rik, auktoritär plantageägare från södern - Big Daddy - återvänder från ett läkarbesök till sin familj, som väntar på honom för att fira hans födelsedag. Spänningen inom gruppen - som involverar girighet, alkoholism, impotens, hyckleri och makt - stiger och når kulmen när hela sanningen om Bid Daddys hälsa avslöjas. I rollerna: Elizabeth Taylor, Paul Newman, Burl Ives, Jack Carson, Judith And


 

TCM LÖRDAG 13:30 Viva Las Vegas
Elvisrulle som jag tycker är bra.

Amerikansk musikal från 1964. Roligheter i hög fart när racerföraren Lucky Jackson rullar in i Las Vegas för att tävla i Grand Prix. Men han behöver en ny motor i bilen innan han kan utmana sin ärkerival ute på banan. Han tar ett jobb som servitör på ett kasino för att fylla på sin racerfond och tillbringar sin fritid med att försöka vinna simläraren Rustys hjärta. I rollerna: Elvis Presley, Ann-Margret, Cesare Danova, William Demarest. Regi: George Sidney.


 

TCM Lördag 14:55 Vänd dem inte ryggen, även sönd 13:20 
(blackbord jungle) svart/ Vit mkt bra.

Vänd dem inte ryggen

Drama från 1955. Kraftfull berättelse om en idealistisk ung lärare som kämpar för att överleva i ett tufft läroverk i New York. Detta ungdomsrevolterande melodrama var den första filmen som innehöll rock'n'roll och innehåller en del kraftfulla framträdanden i de många bihandlingarna. I rollerna: Glenn Ford, Anne Francis, Sidney Poitier, Louis Calhern. Regi: Richard Brooks.
TCM Söndag  00:35 Cimarron, mycket bra western

Västern från 1960. Berättelsen om en familjs prövningar och vedermödor i den gamla västern under fyra årtionden. Från det att de anländer i Oklahoma 1889 och fram till starten av deras politiska ambitioner på 1920-talet. Yancey Cravet (Ford) och hans fru vinner en bit land i Oklahomas "land rush" men luras på den och får slå sig ner i en liten stad. Där startar Yancey en tidning och etablerar sin egen version av lagen. I rollerna: Glenn Ford, Maria Schell, Anne Baxter, Russ Tamblyn, Arthur O'Connell. Regi: Anthony Mann.


Utanför Nostalgirekomendationen en film som är sevärd från 80-talet

TCM lördag 11:35 Björnön

Kanadensisk-brittiskt äventyr från 1980. På Björnön någonstans utanför norska kusten upptäcker en grupp meterologer tyska ubåtar fulla med guld. I rollerna: Donald Sutherland, Vanessa Redgrave, Richard Widmark, Christopher Lee. Regi: Don Sharp.
Kommentarer
Postat av: Clinen

Typiskt att filmer man vill mysa i soffan på kvällen till ska gå så tidigt! Får kanske spela in dem och titta på dem en kväll =)

2010-10-01 @ 17:15:07
URL: http://clinensljuvafemtiotal.blogg.se/
Postat av: Farbror Sid

StarChief har TCM förstår jag...!

Kanalen jag alltid veta ha... men aldrig fått.

2010-10-01 @ 18:13:53
URL: http://farbror-sid.se
Postat av: Zeroc

Tack för filmtipsen =)

2010-10-04 @ 08:54:35
URL: http://www.filmkritikerna.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0