Dagens fynd

Fick lite tradera prylar idag, jag var spänd på en lampa jag köpt men jag hade onda aningar.Så här går det med tveksam packning och postens hanterande.
Ännu en 50-tals pryl till kyrkogården. 
Jag har fortfarande hemska känslor då en av åra kupor for i golvet för några veckor sedan när min fru skulle byta lampa på vår snygga taklampa.
Det här flaskstället hade klarat frakten bra, exemplariskt packat.hehe en hederlig ask med häftstift är kult idag.

Nu blir det bloggpaus några dagar för jag skall iväg med jobbet några dar.

Fränt Ekipage från 1950.

Gansk kul husvagn bak den snygga volvon. Hjärnjympan blir från vilket län är bilen?


Söndag kväll och en god äppelkaka.

En av höstens härligheter är en hederlig Äppelkaka med vanljsås hu vad gott det är.
Och extra gott i hederliga skålar från Vereco, annars har jag bar jobbat hela helgen.


Hot Chief 1960

Racing var stort på 50-60 talet USA och många kända namn på förare finns från denna tid då många dealers/ firmor sponsrade med bilar och delar.
En stor Pontiac dealer var ROYAL PONTIAC från Royal Oak Michigan

Här är en av deras bilar renoverad till efetervärldenAce Wilson körde denna Pontiac Catalina 1960.Royal Pontiac var en sk Retail Store där man kunde köpa en bil på plats i dealerhallen och köra hem samma dag. Annars var det beställningar som gällde.

Hot chief var en riktig vinnare på dragracingbanorna.Hot Chief med 8 bultade fälgar.Snygg inredning, notera varvräknare och manuell växellåda.


Ett Par Favorit Fynd

Som en del vet är jag mäkta förtjust i Speglar och lampor här kommer ett par av mina senaste fynd.


En snygg spegel, hm undrar var jag skall ha den. ser ut att passa bra i bilhallenEn super fräck plastbandlampa med härligt rosa orginalband. tyvärr var lampsockeln lite kass så jag får byta den innan jag kan se det fräna ljuset.

Snygg reklambild från 1956

En mycket snygg reklambild på en pontiac från 1956.Imorgon skall ni få se lite jag ropat in på auktion.

Hänt 1940

Hände det något kul alls under brinnande kriget? Jag hittade en SE från 1940 och av alla sidorna i den var det bara några få som ägnades kriget, när i princip hela europa stod i lågor.Omslaget visar en leende Garbo och en hel bildonovell i tidningen.Fyra skådisar som roat soldater i USA kom till sverige och provade skridskolyckan i stockholm.
Egentligen var dom rullskridskoartister.
Den som trodde att det var en 50-tals grej med rullskridskor får flytta tidsgränsen ett snäpp.Dom verkar väldigt bra oxå faktist. Bättre med hjul än med medar.Efter att ha uppträtt vid fronten Fick Engelska Primrose över 300 erbjudande om giftermål.

Ja det var en hel del glädje i detta nummer va SE som för övrigt kom ut 2ggr i veckan


Ännu en grym Cykel

Kolla in den här hojen, vicken grej va!

Fjädring på framhjulet hu va cool.


Veckans fynd

Veckan har varit slim med att hitta något i loppisbodarna så idag åkte jag till i en Byloppis i grannbyn.
Jag gjorde en liten paus i mitt fönsterbyggande och körde dit.
Först fick jag betala perkeringsavgift vilket retar mig till max även om det går till idrottföreningen så är jag alergisk mot parkeringavgifter på en loppis där allt är till skänks. Jag hade gärna gett dom pengarna i ett lotteristånd eller annat men inte för parkering.

Fy för sören vad folk där var, jag landade 10 min efter öppning och redan hade folk samlat ihop alla godbitarna i olika högar lite här och där. Hur tusan han dom.
Och framför alla stånden var det tredubbla led med människor som knuffas och trängs i jakten på något fynd jag tog sats hoppade rätt upp i luften och lyckades landa framför julprylarna så jag fick med men lite stake och en grädflaska.

Efter att jag försökt köpa ett vagnshjul för en hundring som dom begärde två för åkte jag hem utan hjul, orkade helt enkelt inte med.  Här kommer i alla fall veckans loppis skörd.En Påse pappiljotter med härliga färger tillsammans med dagens fynd.
Ljusstaken såld på EPA för 3.25 och jag gav 5 idag lagom prisökning.


Allt Går Att Sälja med Reklam

Nylonstrumpor var en höjdare efter kriget och man tog till en hel del häftiga trick för att sälja.
Undrar om denna jättemodell fins kvar idag.Annars tycker jag en hederlig bilannons från 58 smäller lika högt.
Här en av mina absoluta favoriter, En pontiac starchief Custom safari. så snyggt att man blir tårögd.
Hederligt Godis

Fredag kväll och man är supertrött, fredagsgodis som hade suttit fint.
Häftig byggnad

Ett hyreshus byggdes här i stan på 40-50 talet och pga av längden av huset kalldes huset för kinesiska muren.
på ena gaveln byggdes ett litet anex som vad jag vet innehöll ett postkontor som var sk vårt kontor när vi bodde inne i stan.
När så småningom posten packade ihop blev det en Kina restaurang.Vad är då så märkligt med det här, jo hela hela anexet är klätt med mosaik.

Smarrigt va, 50-talet när det är som bäst. Hoppas den är K-Märkt

Glad Sommar

På omslaget på hemmets veckotidning säger skönheten glad sommar och jag vägrar trots svajigt väder att tappa hoppet om en Indiansommar.


In Memory Of Elvis

Så här på Elvis bortgångsdag lägger jag in en bild på familjen vid Elvis Graceland och gravplatsen.
Sidan hämtad från fotoalbumet jag gjort till barnen.


Vattenskidor

När min fru och jag blev tillfrågade om vi ville ställa upp på en lottoreklam för några år sedan ställde vi naturligtvis upp. Det skulle naturligtvis var med retrostuk.


En Supersnygg Tavla eller?

När grannhuset tömdes  och vi gick runt lite i huset hittade jag en super fräck sak i en av husets garderober.
När dom nya ägarna landade så gick jag in och önskade dom välkomna och frågade om dom skulle göra något med garderoben så var jag intresserad av vad som satt på väggen där.

I fredags morse precis innan vi skulle dra iväg mot High Chaparral för en sista tur för året som kom dom nya grannarna in med garderobsskatten.Skatten i fråga var en liten vägg i en garderob som var tapetserad med en supersnygg 50-tals tapet, och då dom skulle göra om hela sovrummet hade dom skurit ut hela väggen och kom in med den till mig. Snälla grannar va. Här står den i garaget på den ända lediga plats för tillfället och om jag skär till kanterna sätter en list runt så får jag en kanon fräck tavla.Kolla vicket mönster. Tänk vad så små saker kan gör en glad och vicket flyt att jag gick å frågade med en gång annars hade den åkt på tippen som den andra grannen gjorde med det mintgröna badrumsskåpet.
Tapeten har säkert suttit i något rum men blivit övertapeserad.The Batmobile

Ford gjorde ett antal exprimentbilar Som Hette Ford Futura och en häftig röd skapelse som är med i en bra film med Glenn Ford och Debbie Reynolds. It started With a Kiss. undrar om det var för att mr Ford va med.

När så Batman skulle göras som TV serie fick Den Kände George Barris händerna på denna Ford Futura och skapade av denna  Batmobilen. Det har sedan byggts ett anatl kopior och då har man utgått från Lincoln 57 or.

Här kommer ett par bilder på just Fordarna.Här kommer en annan bild på en fräck FUTURA.Skulle jag byta ut alla mina Pontiacs så skulle det vara mot den äkta batmobilen, vilken är en höjdare. Jag hade en liten mazda som jag hade målat i batmanstil hehe skrämde väl inte direkt några skurkar men gjorde många barn glada.Kul Grej från Grannhuset

Lindeman skämtar ju om godiset Örngott, jag fick ett par oanvända örngott med knytsnöre som det står på paketen. Ett par kul saker från grannhuset som bytt ägare.
Vet inte riktigt hur gamla dom är kanske någon out there know.Kantareller Med Retrodukning

Frugan hade köpt kantareller på torget och det är ju gott speciellt när man är sjuklig som jag är just nu. Hon hade gjort en snygg dukning oxå med Rörstrands BIMBO porslin från 50-talet vilket gjorde att det blev extra gott.En sak på bilden hör inte hemma, vad kan det vara ?


Cyklar Med Stil

Jag har köpt på mig en Cruiser som jag skall bygga om och customisera.

Här är några andra cyklar som jag har som inspiration och bilder hur en frän cykel skall se ut.

Mer kommer

Rapport Från Sjön 1958

Att jag har ett marint förflutet kanske inte är någon hemlighet och den bästa sjötjänsten jag hade var på jagarna Halland och Småland båda byggda på 50-talet. :-)

Mitt marina intresse lever kvar fast nu utan kanoner och jag spanar ständigt efter nån kul båt och gärna då en fräck från USA.

Vad sägs om en sån här cool.


Taggar Med Stil

Min granne gick bort förra året och nu skulle huset säljas, huset byggdes 51 och är ett jediget hus.
Jag ville köpa för att utveckal mina drömmar om ett 50-tals fik men min andra hälft tyckte att jag hade tillräckligt med projekt redan.
Då jag känner dom anhöriga var dom väl medvetna om att om det var några prylar från mitt intresseområde skulle dom lägga undan det.

I helgen som gick skulle huset tömmas från det sista för ny ägare var på gång, och dom hade plockat ihop lite kul prylar och den här lilla fräcka bollen fick jag.Och krukan går inte av för hackor det är den som kommer från dom rätta årtiondena.

Undrar om den är släkt med dom stora polarna jag sett i Arizona


Gillar dom här AZ skyltarna med en kaktus i mitten. Arizona Grand Canyon State, en sån här skyllt satt på en bil jag köpte vet inte rktigt var den är så jag fick ladda ner en från nätet.


En Grym Sol

Den här fräcka fronten skulle kunna vara en futuristisk bil eller annan farkost.Men det är faktist en helt annan pryl.Comtesse Högfjällsol i kartong, helt otroligt.Både värme funktion och solfunktion. Notera kråmtexeterna och den tvåfärgade lacken.Åsså en liten hederlig brukshandvisning.har i skrivandets stund inte provat den ännu är lite rädd att om jag startar den så försvinner solen i norrland för man vet ju inte hur dom häringa manickerna fungerar. men visst en den läcker

Veckans Fynd

Första jobbveckan efter semstern innebär oxå att jag har besökt loppisbodarna som jag nu inte har haft tid med under semestern. Jag hittade några kul prylar i alla fall.

  

En snygg plastmatta som platsar fint i köket.En fräck perstorpsbricka.Ett klassiskt diskställ i stringmodell och några  bakelit bestick för 10kr bunken. Jag provade stället med kattens mattallrik.Idag hittade jag den här fräcka Konservöppnaren från NilsJohan i metall så det var före plaståldern.
skall rengöra den och polera upp den. Desutom i snygga färger mintgrön o vitt


Shell, Ford, Pepsi reklam

Visst e det härligt med gamla tecknade annonser.

Shell  rimmar ju på Swell, notera dom härliga snäckorna ovanpå bensinpumparna.
Undrar om det var denn bild som gjorde att man i sverige döpte det till 3 Snäckor.
jag är en Coka Cola freak men en reklambild från Pepsi kan jag stå ut med.

Killen säger säkert: hej du har ju en figur som en Coka Cola flaska, och jag som bara dricker pepsi. Är det därför min figur är så rak.Till och med en tecknad Ford 57 är fräckt.

Här säger snubben till bruden: om du kör rakt fram här så ligger Pontiac Dealern i nästa kvarter.
Hur vet du det undrar ni, jo det var mig dom ritade av.


Retro, Nostalgi, Journal, Antik på pränt

The starChief kollar upp tidningarna som skriver om den heta retrovågen som just nu skjöljer över oss. Det är samma känsla som kom 1978-79 när den förra 50-talsvågen skjöljde över oss. 
Det har under det senaste året kommit nya tidskrifter och dessa och några andra jobbar frenetiskt för att sprida kunskap och upplysa om alla dessa retroprylar.Här är tidningarna som jag tänkte kolla igenom och berätta om mina favoritinslag.

Jag börjar med Antik och auktion som i senaste numret har ett kul reportage om retro som är ett ganska populärt ord nu för tiden.Som tidningen heter handlar denna tidning mest om antikviteter vilket då är upp mot dom 100 åren.

 

Här berättas om några som hittar fynd på mässa.Brukar ibland penumerera och ibland köper jag ett nummer då och då. Det är blandade inslag och alltid något som är kul.Fräck behållare och Isskrapa !+!,,?1

Det blir sena kvällar nu när man börjat jobba och skall försöka snickra medan det är ljust, sen är man som en urvriden tvättsvamp och bara ramlar i säng.
Hinner bara snabbkolla lite på er andra bloggare och knappt skriva nåra kommentarer.

Jag var på party i Lördags och fick med mig ett par verkligt härliga prylar hem.En plåtburk för Henrys tändvätska som olyckligt tog slut under kvällen men den kan jag fylla på efter hand istället för tråkiga plastflaskor.
En is-skrapa med BP logga måste väl vara sommarens bästa present.Notera att man kan köpa Henrys grillbälg måste vara bättre än luftmadrasspumpen jag använder.


Perstorpsplatta

I en tidning hittade jag den här annonsen för Perstorpsplattor 1959 , jag tänker inte direkt på perstorpsplattor när jag ser den här bilden, jag tänker på .................... det enormt fräcka duschhandtaget. Vad trodde ni?

RSS 2.0