En Paus I Nyårsförberedelsen

Jag passade på att ta en paus i dagens arbete.Jag har dukat till kvällens middag och dagen till ära blev det.............. Rörstrands BIMBO som är en utmärkt jul o Nyårs servis. Till Julafton hade vi Fiesta
sevisen.Övervakad av tysk julkrubba från 50-taletNyköpt vinröd skjorta skall strykas och det var ända sedan jag jobbade i flottan som
jag strök en skjorta, har varit bortskämd. Men det tog tid med gammalt järn som jag fick
värma på spisplattan.Kvällens kavaj med härligt mönster, Såg Lauren Bacall i en film med Humpe
idag med samma härliga mönster på sin snygga dräkt.Samlar på julgransbelysningar och den här fräcka lådan hittade jag i år, med
fungerande belysning.

Jaha då var det dag att fortsätta kvällens aktiviteter mitt uppdrag är bl,a att göra för-rätt.
Och jag önskar alla er som orkar läsa några bloggar idag ett gott slut.

Älskling På Vågen

Här kommer några bilder från den härliga filmen Älsklingg På vågen från 1955 med
Sickan Carlsson
.Härliga kläder i Svensk skärgårldsmiljö.Vicken slips och härlig röd klänning.Här kommer den härliga motorbåten  in med dom strandsatta och kolla in dom härliga
SHELL pumparna.Lite suddig bild men här skall Journalisten i vattnet efter att hon fått in en artickel om
filmstjärnan i bladet.Härliga bilbilder.Filmstärnan i form av Karl Arne Holmsten åker Caddillac cabbe viftande till folkmassorna.

Över Hundra År I I Köket

1963 Firade Nils Johan 75 År som tillverkare av nyttoföremål.

Många av dessa prylar fungerar fortfarande i alla fall här hos oss.
Kråkguldet

Gick hem tidigare än planerat från jobbet idag då ryggen har gett upp, så nu har jag legat i soffan och spanat in årets visning av kråkguldet.
En höjdar serie från 1969 och man kommer fortfarande ihåg hur man hade ståpäls när serien gick på 60-talet. Något mindre ståpäls idag men hu vad kul det är. Klart rekomenderbart köp på DVD.


Hederliga Kaffeburkar

Min polares farsa var målare och samlade på kaffeburkar i plåt för att ha färg i och jag kommer ihåg att han hade en ganska stor bunke. Vid ett tillfälle upptäckte jag och polaren att det gick bra att skjuta iväg burkar med smällare, dom for iväg i en hög fin båge.
Vi hade hur kul som helst men polarens farsa tyckte inte alls det var roligt för vi hade skjutit ut allihopa i ån som flöt förbi.


Undrar om Lill Babs Sköt kaffeburkar ?


Julklappar

Jag hoppas alla fick någon bra julklapp, själv fick jag en härlig skjorta, en tröja samt en parfym.

När jag fick en AXE roll On för några år sedan så skickade jag in till Pluss om världens bluff produkt, trots att jag hade AXE varje dag var det inte en ända brud som klängde på mig trots reklamen där alla hängde som ollonborrar på den AXE behandlade killen. Skitprodukt!

Men i år fick jag en härlig parfym istället så nu skall vi se om det blir bättre reaktioner.Teknik För Alla 1957. För 54 år sedan önskade man kanske en bil i sitt paket.

Julafton

Sitter här med Kalles Jul som jag inte har missat sen det började 1960.(1959)
Jag bara älskar det. Ha nu en bra Jul så hörs vi om ett par dagar.


Vinterkläder.Anno 1964

Även på vintern kan man ha snygga kläder. Även om den ena hatten ser ut som hämtad ur Harry potter så är det snygga dräkter och färger.
God Hjul

När en bild säger allt.
Julnostalgi

På 60 talet såg det ut ungefär som idag, 3 ESS på julbordet och Pommacflaskan i julgransfoten.

Det skall tolkas som att granen vill ha Pommac.

Föresten om ni undrar hur det gick i bowlingen, så fick jag fila upp hålet till tummen i klotet sen blev ryggen tillbaka till Aj stadiet igen meeeen

  det här vandringspriset hamnade på mitt kontor helt
otroligt, bästa enskilda serie (190) och bäst sammanlagda resultat renderade i två pris.
Klotet från 60-talet visade sig hålla god dagsform. Och min Bowlingskjorta gjorde susen.
Men som sagt ryggen paj igen


Fritidsaktivitet med anor från 50-talet

Imorgon skall vi ha en aktivitet på jobbet. Årets Bakelit kastare skall utses på avdelningen.
Det är dags för Bowlingmästerskapet, det är ganska många år sedan jag bowlade men jag dök ner i källaren med min CSI ficklampa och lyckades hitta mitt Klot. FIREBALL.Ett hederligt klot från 1960 som jag fick av en kompis. Sen fick jag det anpassat efter mitt grepp.
Inte riktigt bra längre då jag klämde min tumme och fick nån bråskbildning. Men vi får väl se hur det går imorgon huvudsaken är att man har kul.


Visst Skall snö ses på bild.

Dom här härliga bilderna från 1959 är när snö är som bäst. På Bild.
Pontiac 59 or byggda i Canada, kan ju i och för sig passa bra då man har gott om  snö där.Pontiac StratoChief Safari 1959. Candas motsvarighet till USA,s Catalina.Parasienne 1959 Safari, den Canadensiska Bonnevillekopian.


FILMTIPS från 1954.

Senast sedda classiker, Rear Window Med James Stewart och Grace Kelly. En riktigt bra film från 1954. Min Favorit är naturligtvis Grace kelly och hennea härliga kläder som god tvåa kommer miss Torso som dansar omkring i en av lägenheterna.
Kul är oxå att spana in var Alfred Hitchcock dyker upp.

Kul är oxå att det är den gode Perry Mason som är boven i dramat

Dagens Fynd

Hittade den här fräcka post eller brev sorteraren, skall sitta fint när jag fixar iordning mitt kontor.
Hederlig hammarlack som kontorsmaterial lackades med under the good old days.


En härlig annons från 1958

Den här unika delen av en brochyr från 1958 visar på några fräna 58 Pontiac Safaris.


91:an Carlsson

En grymt frän sekvens jag sparat från en gammal 91:an.Det här höll jag på att göra själv en gång då det fans en stor röd tub som det stod tandkräm på
och samma nessesär hade jag en stor röd tub som det stod Brylcreem på.


Grymma Båtar

1955 Gjorde Amerikanska ChrisCraft denna 18 fots Cobra. Vilken skönhet, skulle man haft.En av 51 st byggda.


Winterbra för bilen

I söndags bytte jag däck på Vinterbilen och mina hjul påminner lite om dom  här. Kapslarna är ganska coola dom oxå, sådana är monterade på vår husvagn som orginal.
Detta var på den tid då vinterdäck såg ut som vinterdäck. GOOD YEAR 1957Kolla här. BERU tändstift kommer jag ihåg för dom var lila en gång i tiden.
Det var säkert färgen som gjorde dom bra vintertid.
Men var har CLEAR LOOK tagit vägen, ett mesias medel för rutskrapare.
Vad hände med Gunnar Svensson i sthlmMer Julstämning, 3:e Advent

Här framsidan på en tidskrift från 1933 för småfolk, hmm man hade Jul redan då.Nu har vi även tänt 3:e ljusetAdventsljus flankerad av gamla tomtar.Härligt änglaspel bredvid en ängel som min mamma gjort


Bensintak

1957 tyckte man att det byggdes för lite tak över våra bensinstationer ganska intressant för det är faktistist en sak man gör mer idag trots mackarnas trista utstrålning.


Grymmaste Soffan

Kolla in den här fräna soffan en sån hade suttit som en fläskläpp.


December

Nu har December planchen åkt fram, och jag konstaterar oxå att vi fick vår första flinga idag vilket gjorde att jag fick kalla kårar. Men på den här bilden ser det ju så mysigt ut och då konstaterar jag att snö skall ses på bild eller genom ett fönster med vetskap om man slipper gå ut och köra till jobbet eller skotta mer än en lite gång till brevlådan.


Svampskogen

En superhärlig bild. Frun tar Svampmobilen till skogen och skickar ut svamphunden.


Gamla Leksaker

Dom här coola leksakerna hittade jag på en auktionssait. Är bjudsugenSånt här garage hade jag fast dubbelt så stort. Ford Thunderbird 58, Lincoln 60, Carman Ghia och en Plyma från 59. Bussens identitet överlåter jag till bussexperterna.
(Rättelse lincolnen är en 58 enligt uppmärksammad läsare)
Misstänkte att jag skulle kunna få nån rättelse då jag sköt från höften.Någon mer än jag som hade sådana här batteridrivna bilar som gick att styra med ratten.
En fet brandbil hade jag som kunde många trick.Dregel lådan Batmobilen kommer jag ihåg, de kunde skjuta små röda bomber från raketkastaren bak och fram kunde man fälla ut en sågtandad klinga.

James bond bilen, Aston Martin hade en uppfällbar plåt på bakluckan precis som i filmen och tryckte man på en liten knapp så åkte gubben i passagerarsätet iväg, en annan knapp gjorde att kulsprutorna åkte ut och nummerplåtarna gicka att snurra. Vad jag inte kommer ihåg var om man kunde dra ut centrumet på hjulen allt precis som på filmbilen.

Mannen från Uncle bilen hade en knapp på taket och om man tryckte på den så åkte antingen Napoleon Solo ut på ena sidan med pistol och tryckte man igen åkte ( hmm glömt, Ilyagin kanske) ut på andra sidan med pistol.

Green Hornet bil hade jag inte så den mins jag inte vad den kunde men i TV serien körde dom in i garaget så gick det ut klackar och höll fast bilen så roterade golvet och fram kom den vanliga bilen. Cato chaufören var Bruce Lees Genombrott.

Vill bara ha denna låda. Batbåt är bonus.En härligt röd soffa från BRIO till dockskåpet.

Nu får jag se om jag skall bjuda eller hålla täcket över huvudet och låta någon annan vinna.

RSS 2.0