Fynd Från Byloppisen

Den årliga loppisen här i byn gick av stapeln igår och som vanligt var ett besök inplanerat. Byloppisarna har samma status som friidrotts VM och det är alltid  Bolts bror eller Callurs syrra som hittar godbitarna.

Jag fick i alla fall med mig några kul saker men det är inte riktigt som förr.En Teakbyrå stod 3 meter innaför staketet och min intränade BATMAN dykning resulterade i att jag fick denna men den andra som stod 15 meter längre bort sög en skäggig BOLT hem på.

En röd Cockums med emaljskada på pipen som jag inte såg föränn jag krupit ut mellan bennen på alla som trängdes vid borden, men vadå pengarna går ju till idrottsföreningen.

Några plastaskar till husvagnen och några orange äggkoppar oxå i plast som bara fastnade i handen. En väggfotogenlampa köpte jag vid "FINBORDET" pasar fint i Saloonen.Jag brukar alltid köra tillbaka en kvart innan dom stänger för då har all försvunnit (nästan) då hittade jag dom här teaksängarna som man kanske kan ha användning för nån gång.
Nu fick min fru huvudvärk trots att hon hittat en snygg julstake.
På tal om jul så hittatde jag inte en ända gammal julgransbelysning vilket är slim.

Ja det var ju lite kul prylar och egentligen behöver jag inte en ända av dom hahahaha.
Men det gagnar ju idrottsföreningen.
1958 Cola Reklam

En härligt snygg Coka Cola annons från 1958. Så här hade vi det igår på stranden


Trevliga Presenter

Hade besök igår av trevliga vänner och dom hade med sig några trevliga presenter.En fräck pappersdocka föreställande Ava Gardner.

.

Masssor med fina kläder till denna klippdocka som påminner om då småflickorna satt och klädde sina klippdockor, så nu kan även jag göra det.Fräcka Cola servetter och en käck cola burkTack för dom fina presenterna.


Camping 1958

När vi kampade vid höganäs så var det med vår MT husvagn från 64 och Pontiac 58.
Tyvärr är vårt Röd o Vit randiga orginalförtält trasigt så det blir ett grön o vit randigt partytält istället.Den här fräcka bilden nedan är från 1958 och det ser ut som man hade lika trevligt då när man kampade.Det ser ut som det skall ut och idkas lite fiskafänge

Senaste Köp med lite strul

Häromkvällen satt jag och sökte på Kullmannen på nätet och spårade skådisarna och vad som hänt med dom. Jag upptäckte att några som oxå var med i kråkguldet även varit med i en Serie från 70-talet som hette STORA SKÄLVAN.

Jag gick så in på C-DON för att se om dom hade den. jojomensan det hade dom och när jag ändå var inne så kollade jag om dom hade några andra filmer av intresse och japp det blev några till.

Problemet blev när jag rörde till beställningarna och tryckte lite här och där och plötsligt hade jag beställt 6 omgångar filmer så här damp det ner paket i parti och minut.
Men här är dom filmer jag köpte.SKÄLVAN var inte vad jag väntat, Westernfilmen från 1968 (som jag har sett innan) är kanon.
Marlin filmerna har jag sett How To Marry a Millionarie som har sanslöst fina kläder på skådisarna.
Den andra har jag inte sett ännu.

Klädreklam i min Smak, Filmtips

Alltid när jag varit en Runda på High Chaparral så blir jag bara så såld på western att allt annat käns trist, det var väl därför jag hoppade över samlarmarknaden igår och jobbade på mitt Western Fort istället.

Idag tänkte jag hitta något roligt i nån gammal tidning och plockade fram en SAXON från 1964 och när jag vände på tidningen kunde jag bara skratta.

Framsidan visar en av våra kända skådisar Signe HassoSå till baksidanLite typiskt va när man är i en Western stream. BORÅS klädreklam från 1964  occ från företaget CELLBES.

FILMTIPS:  Tisdag SVT kl 13:00 Kan Jag låna din fru från 1959

Några leksaker från Förr

Satt igår med en gammal polare och pratatde om den gamla goda tiden då bilar var mindre och om dom gick sönder så var det pga omilt hanterande med hammare eller andra customiseringar.
Dom kostade mindre än dagens dyrare i skala 1:1.

Japp vi pratade leksaksbilar, och då kunde jag inte låta bli att gå ner i källaren och hämta några av dom bilar jag hade som liten parvel, jajamensan jag har faktist kvar några.MATCHBOX, LESNEY, CORGI TOYS, HUSKY var några av namnet på alla fräcka småbilar.

Många blev cabbar eller lackades om.Brandchefsbilen passar ju mig med betckningen CHIEF och den gröna Lincoln är väl dom enda med orginalfärg kvar sånär som det svarta taket.

Tänk att redan som liten pekade jag ut dom amerikanska bilarna när det skulle väljas leksaksbil.

Tänk om jag haft kvar ALLA mina gamla bilar, speciellt dom stora i plåt med batteridrivning och en liten dosa med ratt som man kunde styra och köra.

Ni kan ju själva försöka se vad det är för olika modeller.

Kanske jag hade hittat några idag om jag begivit mig till samlarmarknaden i Degeberga men jag var stark och stod emot.

En Tafflig Historia från 50-talet

Om ni kommer ihåg så köpte jag ett gäng tallrikar av modellen TAFFEL som Sigvard Bernadotte designade, jag efterlyste hjälp om någon hade tips om 3 kantiga muggar.
I Lördags ringde en kompis från Götene och sa att han sett en TAFFEL spann nyligen inlagd på Blocket.

På söndagen ringde jag på annonsen någon hade ringt men den var fortfarande kvar så naturligtvis slog jag till.
Flytet fortsatte det visade sig att kvinnan som sållde Spannen skulle åka och hälsa på sin Dotter i Trelleborg på tisdag och det var samma dag som vi skulle åka till High Chaparral så vi stämde möte längs med vägen så väl framme i Vilda Western hade vi en perfekt disk spann.

Tack Sune! för hjälpen.Säljaren berättade att hennes mamma hade köpt den och dom hade den och diskade i och hämtade vatten när det kamapdes back then.Så nu är vi hemma från Vilda Western med en massa härliga westernintryck och ett nytt bra tillbehör till husvagnen.
Lite delar till skall det vara i spannen så nu fortsätter jakten.

Kul att bloggautomatiken funkat oxå inlägg poppar upp när man är borta.

Dubbla Budskap från -54

I en året runt från 1954 är det en härlig reklambild på sidan 2 med en slogan som håller än idag.
Mums med choklad.På sidan intil dvs sidan 3 är den här reklamen, så ät choklad och trimma med Graciette.


Vår Nya Badrumsvåg

Fick tag i den här grymma pjäsen till vårt badrum och oavsett dålig syn går det att se vad som visas och den stämmer oxå.
Om ni undrar varför den står på 5 kilo är det för att jag står på den och har redigerat bort mig själv,
och då tänker ni haha han har redigerta bort sig själv men den håller på att snurra runt på varv 2.


Snygg Hamburgar-reklam

Igår var jag på Bio och strax innan fick jag ett Mejl från ID Patrik som skickade den här härliga bilden från 1965 och naturligtvis gjorde den nytta vi gick direkt över till rätt ställe och köpte burgare innan filmen började.

När jag är på tur i USA äter jag frukost lunch och kvällsmat på MC Donalds. Ligger alltid bra till.


Några Plastprodukter Från Förr

Här kommer några kul prylar av plast från en period då kofångare, Navkapslar, bilinredningar
och andra stora saker var av tyg eller metall och plast.
Plast var en lite exclusiv vara då och inte som idag när vi vräker ut plastprodukter som egentligen borde varit bensin.Min fru gillar dom här vattenkannorna och har några stycken, och tänk dom funkar forfarande utmärkt att vattna med.Den här saftkaggen från ÖNOS trodde vi var en sån där enliters som lätt skulle få plats i kylskåpet men den var nästan en hel Gallon. Har inte provat ännu men ni ser jämförelsen med colaburken.En Dänkflaska för att väta tvätten som skall strykas, funkar lika bra som att ta vattnet i munnen och spruta ut det över skjortan.Jaha en röd till, men det finns en lila någonstans oxå.

Nu skall jag på bio för att se hur Harry fixar av vifta med sitt spö och med det
sdäger jag för idag adjö.

Inte så gammalt som det ser ut

När vi kampade vid kullen stannade vi för att handla, emedan dom andra gick in i affären satt jag kvar och kollade läget. Då svängde den här pjäsen in på parkeringen.Ser ut som en kvarleva från 40-talet men efter en intervju med ägaren visar det sig att det är en Citra från senare delen av 70-talet.Härlig tingest långt ifrån paddornas strömlinjeformning.

Är det någon som har glömt hur solnedgången ser ut över havet så håll till godo.


Några Fynd

När det är semester kan man ju tänka sig att man har mer tid att blogga mm
men det har man inte har jag konstaterat.

Det är karnevaler, Man skall åka en runda med bilen eller båten, Träffa goda vänner,
en och annan loppisrund (vilka är få), jobba med huset och allt vad det är runt det.
 

Här kommer i alla fall någa fynd från förra veckan så jag inte glömmer bort er flitiga
läsare och kolegor jag har nämligen en ölpaus nu ifrån byggandet i Fortet.Ett Par oanvända GRACE WALKER från 50-talet tyckte jag kunde passa i min skosamling.Fräcka gula plast tallrikar med uttag för 3kantiga muggar. Så nu skall jag jaga muggar, går ju bra med andra färger än gult oxå. Har någon nån över så hör gärna av er. Till husvagnen.Förstår inte varför jag inte kan låta bli dom här Colaprylarna, jag har ju avyttrat min Cola Samling. Måste va den snygga bruden på paketen.

Jaha tillbaka till bygget. Se yeah

1964 Fotvård i Färgaffären?

Den här annonsen från 64 talar om att man kan köpa en massa fotvårdprylar
hos färgaffären så här till sommaren.
Undrar vad båtratten har för symbolik, jag fick bara svart färg med mig hem
från färgaffären igår. Jag kanske skulle måla fötterna svarta och uppleva
barndomsminnen från när man varit ute barfota hela dagen och när man kom
hem blev man kallad svartfotsindian.Brygga Kaffe och Matleverans med Cheva

1963 bryggde man kaffe på det här viset och så gör jag ibland när näskaffet e slut.
Men jag kommer ihåg detta sätt att brygga från förr.I samma tidning hitttade jag ett reportage om röda korset som hjälpte ädre
genom att ställa upp på olika sätt.Vad som genast fångade min blick var bilden uppe till höger.Här levereras matkantinerna till ett ädrehem av den trätoffel försedda damen
körandes en Cheva Impala från 1960.
Vicken grej va.

Några Bilder till från Nostalgia

Hittade några bilder till från Nostalgia som ni kan få ta del av.

Den här bilden tog för jag tyckte att Tjeran såg trevliga ut och det var väl vid
5:e kollen jag upptäckte Ford Anglian och snubben under den.Om ni känner igen er hör gärna av er.Grym Cheva.

Thunderbird från 50-talets andra hälft.

NOSTALGIA Ronneby 2011.

En Dag med jobb och Lite Retro

Ordet Retro Dyker ju upp i varenda hörna och tidning nu för tiden, det
är nästan så att det börjar bli lite för bra.

Idag har jag jobbat på mitt Western projekt och det blev sent innan jag lade hammaren
att vila för natten.
Men till lunch blev det hederliga Cornflakes med fil, så där när filen svider lite på
tungan som man kommer ihåg från när man var liten.
Serverat i BIMBO från Rörstrand.
En ostamacka med hemmaodlad gurka är inte fy skam.Till middag blev det skinklåda med ris oxå i BIMBONS tecken så det får bli dagens
inlägg. Tänk att det blir godare med gammalt porslin.
Helgens Loppisfynd & Stockholm Rockers

Efter helgens loppis runda och besök på vår festivalvecka kommer här
några av höjdpunkterna.Ett ZEBRA fat till vår ZEBRA samling, Vi jobbar för att få ihop dussinet med T-koppar
vi har 9. Ett snyggt karottunderlägg fastnade oxå i handen.Kunde inte låta bli den här fräcka askfatsgruppen, och nu har vi tre såna här
grupper så då är det en samling tusan oxå.Helt felfria badminton rack. Får mig osökt att tänka på när man spelade på gräset
eller grusgången som liten, och ibland lossade den lilla röda gummiploppen på
bollen och for iväg till en annan planet.
Dessa med träskaft ersattes efter ett tag med metall del mellan skaft och nätdel
och hade man såna var man kung.

Min gitarrkariär började med ett sånt här framför radigramofonen till Elvis Hound Dog.
Min gitarrkariär slutade med ett med metalldel, fick aldrig till det riktigt med
förstärkaren.

Jag saknar nät, orginalbollar och stollpar ifall någon skulle ha ett par över.Hittade en fräck rengöringstvål från den gamla goda tiden, instruktionen påminner
om den metod som jag annammde då jag jobbade lite som bilrekonditionerare.
Ett kalliknande skikt bildades på rutorna efter polering som man sen torkade bort
med en mjuk trasa, oslagbart bra.

Rock, Roll

På en av scenerna i lördags Spelade Stockholm Rockers en jäkla massa bra Svensk
Rock,n Roll. Gitaristen som jag redan glömt namnet på hade spelat med Jerka, Lenne
and The leakings, Shaines mfl.
Riktig bra, Här kör man Egon Kärmans Hit, Kom Ner Från Taket.Avslutning med basklättring uppskattades.


Nostalgia: Concourse The Charm

En av mina favoklasser på utställningar är sk Tema. Man skall matcha
bil, kläder och lite annan tidstypisk rekvisista.
På 80-talet van jag och min Fru 3:e resp 1:a pris på POWER MEET i den klassen.

Här kommer några av årets bidrag på Nostalgia.Den här fina Amazonen från 67 drog på en husvagn från samma år och ägarna
hade ett fint picknick bord, och härliga attribut.Ett annat par hade verkligen gett allt.Massor med härliga prylar, jag hade gärna haft dom fräcka tältsängarna och
den blåa radion.Dockan var nog substitut för barnen som inte var med. Härligt snygg SAAB.

Nästa snubba hade nyare Volvo men en rejäl bunke fräcka plastprylar och
det visade sig senare att det är Bloggkolegan FLAK i nostalgimacken.Nästa bidrage var en ovanlig Dodge Cornet 500.
Men med tanke på looken hos dom båda ägarna hade en hederlig custom pärla
från 50-talet passat bättre tycker jag.

 

Från Polen kom en en fräck Cheva Stepside med Hilly Billy stuk.Undrar vad dom sa i tullen när dom försökte smuggla in en ko.Detta var mina favoriter men ingen av dom vann.Loppisfynd och 50tals-Möbler

På vägen hem från Höganäs Stannade vi till på Förmedlingscentralen i Tyringe,
som idag inte har samma förmedlings status som det en gång var.
Väldigt mycke nytt bl, annat en hel sektion med retroprylar typ tavlor
, brickor mm mm

Lite möbler med härlig stil fnns det dock.För 4000:- kunde man bli ägare till denna härliga grupp med soffa, 2 fåtöljer och
ett bord. För nästan tusenlappen kunde du även få med dig sidebord skåpet.För en 500 hundring kunde denna hylla bli din lite små märken här och där.

Fick jag då något med mig hem ?? jorå en skitsnygg telefon i gul-beige färg.På en lång hylla med en massa porslin och fat stod det ett föremål som var av
intresse och som vi köpte.
Ett fat av märket BRAZIL så nu har vi 3 objekt i denna serie vilket innebär att
man har börjat en samling.Ur retroavdelningen köpte jag en kalender.Jag vet att halva året gått men den var snygg.  Det fanns massor med Coca Cola prylar.

I bokavdelningen hittade jag ett gäng med Barndoms klassiker som jag fortfarande
kan läsa då och då.
Känner ni till Alfred Hitchcocks Böcker om dom 3 ungdomsdeckarna som hade
sitt högkvarter i ett skrotupplag.
I Tyringe hittade jag 22 st ex som jag inte hade, så nu skall här läsas deckare igen.Här några ex, passar bra i vår ungdomshylla.

Mack I kullamannens spår och Mölleannons.......

Hemma igen efter några härliga semesterdagar vid Kullen, Höganäs och Mölle. 
Förutom att vi hade det härligt på campingen med vår gamla husvagn, satt
på stranden kollade in solnedgången med ett glas vin, hittade jag några kul
saker från förr.

Som vanligt försöker vi leta platser som Serien kullamannen spalades in på
och vi jagar fn en Shellmack, Höganäs gamla gruva som stängdes på 60-talet
och Millners och fru Verners stuga.

Hittade ingen Shell mack men denna hade varit GULF en gång men dom kände
varken till Kullamannen eller Shellmack hmmmI mölle badades det friskt på den gamla goda tiden och annonser skickades
ut över hela europa för att locka folk dit.Här en förstoring av kartan.Vi besökte en lokal loppis men utan napp men på vägen hem stannade vi
till på ett ställe och hittade några kul saker vilket no får se imorgon.


Nostalgia: USA Modeller

Några Snygga USA modeller.Tunderbird från 59 får mig att tänka på en soliga dag genom San Fran Sisco 59.Caddillac med formgivning som hämtat från grymaste customvärlden.Fenor som fick världen att häpna, GM svar på Chhryslers Forward look. En caddyägare som hade Den Demokratiske Kenedy som favve.Kråm på rad.Sist och Minst NASH Rambler frän så det knappt är sant.


Nostalgia: Europeiska Mästerverk.

En Bild Serie med Europiska Fordon.Borgvard. En sån här stod det vid grannhuset när jag var liten den ingick ofta
i lekarna och man torrkörde ofta dena bil.DKW Deutcshe Kraft Werken som senare slog sig iop med NSU och en 3 part
som jag glömt och bildade AUDI (som jag skämtsamt fortfarande kallar frö DKW)Härlig Opel Rekord, På 20 talet kom en opel som hette Laubfrosch tror jag det
var. Det betydde i alla fall Spring-groda vilket vi som unga billetare tycket var
skitkul.Volvo PV från tidigt 50-tal är riktigt snygga bilar, ångrar fortfarande att jag inte
köpte en sån här för dom 1500 kronorna som jag blev erbjuden att köpa den för.
Förvisso 1985 men skulle naturligtvis köpt.En härlig VW, sådana här växte jag upp med. Notera Aircondition manicken
på vänster sida. Man fyllde den med Is sen blåste fartvinden igenom den och man fick
sval luft.Snygga kapslar.Mer än jag som ville hänga på den här bilen, här ser man Air Condition manicken
tydligare och med henne i bilen kanske det behövdes extra mycket is.

Nostalgia: Svaret På Retrofrågan

Jaha då var det dags för svaret på frågan.

Att det det skulle vara knivigt det förstod jag och jag borde nog gett några ledtrådar.
Men det är inget att hänga upp sig på nu.....

Aha där kom en ledtråd....En resepryl att ha med sig när man är ute och reser. 6 stycken uppfällbara galgar
och i den lilla fickan en liten klädborste.

Kan oxå vara bra att ha med sig i bilen om man vill hänga upp kavajen i på
klädkroken bak.

En bil jag köpte en gång hade fäste bak för att sätta en stång tvärs över
för att kunna hänga kläder på.
Har ofta sett detta fenomen i USA.

En riktigt härlig 50-tals pryl.

Imorgon mer från Nostalgia i Ronneby.
 

Retrofrågan Bild

Vad  klantigt att glömma bilden till retrofrågan och om jag var otydlig
i inlägget innan så köpte jag skivpärmen och mjölkstället.

Här kommer bilden på retrofrågan.Ikväll kommer det lite coola bilar + Svaret på frågan
Ronneby Nostalgia + Retrofrågan

Samlarmarknaden forts.

Här kommer en svit med bilder från raden av säljare.Coola brillor.Fräcka figurer att ha på hyllan i retrogaraget.En campingväska som jag INTE köpte. Känner mig stolt över mig själv.Kolla in den här coola moppen kunde vatt nåt va?

rlig

Störtkrukor och en hederlig rutig bilhjäm, hm glömde fråga vad den kostade.
Jag vet att min morsa hade en sån för länge sedan.

Nu till RETROFRÅGAN. Jag köpte den här prylen oxå, nu undrar jag om det är
någon som vet vad det är, och det kanske inte är det uppenbara.GOOD LUCK.

Nostalgia Samlarmarknad Ronneby

Jaha då var Nostalgia över för den här gången och massor med kul saker i
minneslådan.
Först när min fru väckte mig i morse trodde jag att jag skulle till jobbet, puh

Det första vi anföll när vi kommit fram var samlar och bildels marknaden,
det är ju där man kan hitta några godbitar.BRATLIE SKISMÖRING:  Norsk Skidvalla köpte vi inte....Inte några BP Kepsar heller............Skivspelare och stringkorgar lockade men det blev följande inköp...Ett par glas till mina dimljus där jag har ett sprucket glas.Ett halvdussin med nästan nya bestick.En skivpärm för singlar och EP skivor.Dagens höjdpunkt en mjölk hämtarkorg med 3 fina flaskor i.
En dag kommer vi att behöva dom här igen.

Annars var det dåligt med bildelar.

Imorgon kommer mer bilder och en jättesvår retrofråga.

50 tals Galgar o Filmtips

Vad gillar ni dom här nyligen införskaffade galgarna i härliga pastellfärger.
Plastbandgalgar var en härlig pryl från 50-talet, att bara komma på att klä in
en galge i plast bara för att det var snyggt och inte så lätt att göra heller.Ikväll visas en av dom filmer som verkligen gett ruskiga intryck på mig
som liten. Jag tror inte jag sov på en vecka efter jag suttit uppkrupen i soffan
och sett Monstret i svarta Lagunen nån gång på tidig 70-tal.

En hederlig Skräckfilm i svart och vitt från 1954. TV 1 tror jag.

I övrigt har jag börjat semestern med att ta ut pontiacen för att vara
på g inför classic motor imorgon, och då började det naturligtvis regna.
Ha ha.
RSS 2.0