Vad var status 1960

Att samlas vid Televisonen var verkligen status 1960, här ett omslag från tidningen status som var en tidning för lungskadade.
Fredagar brukar vi oxå sitta och kolla lite TV i familjen, det är inte så ofta alla är samlade längre.ja visst ja, vicken cool TV serie var det nu från 60-talet.

Land of The Giants. Landar på planet med jättar kul hur man byggt stora kulisser.Gissa TV serie

Den här serien spanade jag hårt på när SKY Chanel började sända på 80-talet.
Men vad heter den???? Kommer från 60-talet.


Kolla vad jag fick av en jobbekollega

En miniskolväska, så fräck så det knappt är sant. Har ställt ormtelefonen vid sidan så att ni kan se storleken. Inne i den har jag min mobiltelefon.


Motor 1960

En härlig bild från då man åkte till skogs med jänkebilen och tog sig en jakt tripp.
Såna här Dodgar och motsvarnde Plymouths kryllade det av när man var liten men idag är dom sällsynta.Läskande från 50-talet

Någon som kommer ihåg den här läsken ?
Läsk var lika luxuöst när man var liten, som champange är idag. Fick man en flaska nån gång så var man lycklig som en speleman och kunde ha den med sin plaskork i timmar.
Var man på kalas så var det saft oftast spädd till en blekhet som gjorde att man säkert fick ut mer än dubbelt mot föreskrivet blandningsförhållande.


Helgens fynd och presenter

Gjorde en tur till loppis lokalen vilket inte hade så mycket, men en fräck termos med mugg och kork fick följa med hem.Till vårt Westernevenemang i lördags hade några goda vänner med sig några jättefräcka presenter.En riktig kam rengörare från 50-talet, hade min svåger grävt fram i nån antikbod.Ett par gäster hade varit på skatt jakt och hittat ett par HepStars skivor och en klassiker med Göingeflickorna som vi faktist haft på vår lokala bilutställning nån gång på 80-talet för att fresta allmänheten att besöka vårt evenemangKlippans Tidning från 1963 förtäljer den tragiska nyheten Om mordet på presiden Kennedy,s i Dallas.Även 3 smarriga SE från 1959. Med bl. Marilyn Monroe, Siv Malmkvist och ett reportage om raggare
som tydligen var poppis att skriva om på 50-60 talet.


En vän kom på besökBuick 1959

Kråm på rad


En svampletare från 1955

Det är ju svamptider nu, jag får nöja mig med tvättsvampen till bilen fst min fru påminner mig varje år att hon vill hitta kalle kantarell.
Pontiac Dealers

För tillfället jobbar jag som en galärslav på mitt sloonprojekt som skall vara färdigt till lördag så det blir lite lågt  med bloggandet emellan.
Men här kommer ett par bilder på några fräcka Pontiac försäljnings ställen från the good old days
.

September

Jag nämnde att vi ropade in några fräna plancher. Det var 12 stycken från en gammal skola och med såna där härliga tecknade motiv. Sådana här hängde på väggarna i skolan när man var liten.
Av någon anledning blir jag så glad när man ser dom här gamla bilderna.

Det var en tavla för varje årstid och nu skall vi ha dom hängande i köket och byta varje månad.
Här kommer september.Jag gissar på 40-talet. Någon annan som vet ?

Pontiac 1955 med sköna damer

Tyvärr har fyndveckan varit slim har inte hittat en enda pryl, men vi ropade in några fina plancher
på en auktion, kommer bild så småningom.

Här kommer i alla fall en härlig bild från 1955.


Några Filmstjärnor

Här kommer några av mina moviestars favoriter.Mitzi GaynorJanet LeighOch the Outstanding Cyd Charise


Från Året Runt 1964

Satt och bläddrade i en året Runt från 1964 och fastnade i ett reportage om där 150 raggare  skulle åka till Umeå från Skellfteå och göra upp, och under märkliga omständigheter blev en ung tjej från Umeå påkörd och omkom. Ord som raggarbilar, raggarrivstart används och det pratas om karvan med 22 bilar.

Men det tänkte jag inte fortsätta berätta om utan kolla in den här fräcka IFÖ anonsen.nu skall jag fortsätta läsa om dramat.

Reklam från 1964

En bil som alltid faschinerat mig är DKW, en bil som låter som en moped men ändå tar sig framåt.
Dagens DKW har dom mage att kalla AUDI nix pix DKW skall det vara.
 
Notera dom smala däcken hehe.

 

Helgens Fynd

En liten runda till loppislängan innan jag köpte färg till mitt projekt.

Ett par kul prylar fick följa med hem bl,a annat en alldeles ny cykellampa och något som gör att jag kan hålla koll på tempen.


1951


Pinupporna från 50-talet

Alla dom härligt tecknade pinupporna har prytt många skåp och väggar, men hur gjordes dom?
En hel del ritades på frihand, men en hel del hade faktist modeller.

Här kommr ett litet axplock frå Gil Elvgrens studio.

Häftigt va

Fynd och krossat glas.

Köpte den här  duken och några tallrikar, egentligen behöver jag dom inte men priset var rätt.
Min fru hatar detta att bara köpa för det är billigt, men jag kan helt enkelt inte låta bli.GEFLE LANSETT eller LANSIET kommer inte ihåg vad det stod i dom andra.Jag tror jag berättade om att jag köpte en sån där teakplatta med små uppläggskålar.
det är ett tag sedan nu men jag fick dom på tradera för bara några kronor.Så här hade man packat det, rätt in i ett vaderat kuvert och säljaren sade att han tog en chans.

Jag ser tyvärr ett mönster, om du skulle vinna något billigt så blir säljaren besviken och bara stoppar ner prylarna i vad som helst för går det åt pipan är det inte så många pengar det handlar om. I det här fallet fick jag tillbaka mina pengar men med lampan har plötsligt säljarens E-mailadress slutat att fungera.
Det är synd för det är prylar som likson bara försvinner från världen.


Trädgårdprydnad från 1956

För ett antal år sedan fick jag en snilleblixt att jag skulle ha nåt kul i trädgården och då snubblade jag över den här pärlan på vår lokala bilkyrkogård och genast föddes en plan.

Den skulle grävas ner i gräsmattan så att bara bakdelen stack, det skulle se ut som ett rymdskepp hade landat.

Plymouth Plaza 1956 2dörrars hardtop, en gång sålld i Sverige.

Bilen bogserades hem från skroten med en hel del dramatik

To Be Continued


Ett Gränsfall

Från Året runt 1966 kommer den bild på en Dammsugare som kan göra volter.
En sån här rackare har jag någonstans men den kommer från årtalen då en massa skumma modeprylar började komma in och slutet på 50-talet var ett faktum.

Men det finns fortfarande lite russin. som denna Volta reklam vet e tusan vad pudeln gör där och vadå Husse...........
Jag kan i och för sig tänka mig att jaga pudeln med sugaren hehe


Nya Lampor o Gardiner

Jaha här kommer lite lysande inlägg, vi hittade en ny lampa istället för den där en kupa gick åt pipan, sörjer den fortfarande.
Men den nya 6 kupiga är ganska snygg den med.I loppislokalen igår hittade vi denna lilla koppar lampa med prismor.Nysydda gardiner till köket av äkta 50-tals tyg inköpt på tradera, käns som dom suttit där alltid.


Kan Bilar Flyga

Lördag och Jobbedags igen, saloonjobbet skall hålla på några veckor till.
Men jag tog en paus för att besöka antikkällaren men det var stängt idag typiskt men vi hittade en snygg lampa på ett annat loppis ställe.

På En teknik för Alla från 1956 ser vi den här roliga skapelsen och faktum är att det är sant att bilar kunde flyga på 50-talet därav alla vingar fenor.

Någon som kommer ihåg Man with the golden gun där flögs det oxö med bil.

Någon bilguru som känner igen själva bilen.


hemma igen

Efter några dagar i Finland är jag hemma igen och i allt arbete hittade jag en kul bild på väggen då vi gjorde sudiebesök i Fabriken som tillverkar våra produkter.det var en hel tidning från 1951.

RSS 2.0