Dagens Garage Fynd.

En av mina drömmar har alltid varit att ha en bensinmack, när den här godingen dök upp på en auktion kunde jag inte låta bli att slå till. Lite renovering så blir den som ny.En hederlig Briopryl tror jag. Med Premiumsoppa i pumparna.Här skall det vara en hiss, om någon har bilder på en komplett så skicka dom gärna så jag kan bygga en ny.Har säkert suttit något på den röda prylen. Har letat efter något kul att ha mina gamla bilar i nu vet jag var dom kan stå.
Någon som vet hur gammal den kan vara ?
Chevrolet

I år firar Chevan jubilum så med det här inlägget grattar jag Chevan.Kolla in dom här coola teckningarna som gjordes 56 när det var dags att designa cheva 58.an.

 

Tänk va grymt att få jobba med design back then. Chevrolet 1958,

Haloween

Nu har vi gröpt ur pumpor inför Haloween helgen.
Här ett kort från den kände PinUp tecknaren Gil Elvgren.kolla in resultatet på www.lisamarrie.blogg.se

http://lisamarrie.blogg.se/


Jayne Mansfield

En av mina flickor heter MaryJayne som andra namn, gissa varför.
Här i Lambretta reklam med Jayne Mansfield som tragiskt omkom i en Trafikolycka i mitten på 60 talet.
Finns en ganska hyfsad dramadokumentär med Loni Andersson om Jaynes liv.
Drive In Av något slag

Fräck bild skickad Av PK.

Tänk att det vi idag ser som något unikt med stora bilträffar med gamla fräcka bilar var vardag en gång i tiden på vilken parkering eller evenemang som helst.
Någonstans I världen 1955

Ett av världen största oljefält ligger i Irak och här byggdes en hel stad upp runt oljekällan på 30 talet. Här en bild från en lokal mack där 1955.

Å Så Var det Lyckoslanten

I mina arkiv hittade jag ett Oläst exemplar av Lyckoslanten från 1955. Jag kommer plötsligt ihåg att man själv fick sprätta upp sidorna på 60-talet.
Så här när alla affärer har börjat med julprylar istället för Haloweeeen prylar kan det ju passa med ett julnummer.
Notera att lyckoslanten firade 30 år, de ni.


Alla kommer väl ihåg den hederliga spara och slösa.


För övrigt är alla Haloweenprylar uppe i vårt hus, och idag har spökena och gravhögen åkt upp
på gräsmattan

Sanslös Visp

Den här grymma vispen hittade jag på tradera den var ny och oanvänd men jag gav upp på 1000 spänn, så någon annan vispar med en klassiker idag.

Sanslös va.


FIB Aktuellt

Så här såg FIB aktuellt ut på 50-talet, innan det blev en utbildningsblaska för blivande gynekologer.
Men i och för sig stod ju FIB för Folket I Bild och vilket folk och vilken bild är ju valfritt.


Vinn En Pontiac

Att vinna en Pontiac från 1961 genom att käka flingor kan väl vara en höjdare.bilden  framgrävd av VebbDetectiv Patrik

Teknik För Alla

från 1956 kommer denna fräcka tidning som visar många kul tekniska prylar och allt däromkring.
Vilka härliga presenter

Fick några fina prsenter i veckan. Från bloggläsare fick jag en vit knopp till CARESSA WC stolar mycket fräkt. Tackar, Tackar
Det är denna typ av toastol vi har i gult men jag har nu fått tag i en mintgrön så då kan det vara bra med en orginalknopp till.

 

En annan present fick jag av några andra nära vänner som driver företaget LASERDOME här i kristianstad, ett place där man som barn och vuxen kan få utlopp för sina behov av att leka Indaner och Cowboys.En hel komplett årgång av SE 1958, så fränt så man blir tårögd.

Första avsnittet av PAN AM avklarat, så fränt så jag fick rysningar, nu skall jag be min fru köpa PAN AM kläder så vi kan leka flygplan här hemma.Hur Ödet Styr

Efter hotell besöket körde vi då hem till våra bekanta som inte var hemma så det var bara att dra vidare. Hur kunde vi då ha sånt flyt att jag fann TAFFELTEROMSEN just denna dag.

1.  Först var jag tveksam om vi skulle ta en utflykt då inga barn ville följa med.
2.  Efter vi besöke Gladsax stannade vi i en vägkorsning och pratade om vi skulle köra till Hammenhög denna dag.
3. Vi körde på måfå och mina brevduveförmågor som brukar finnas var som bortflugna och det var först efter vi frågat om vägen som vi lyckades ta oss till hammenhög.
4. vägen vi kom på tog oss ett håll som vi normalt inte kör dit på och då förbi loppisen
5. Vi passerade loppisskylten och vände tillbaka
6. hade jag gjort som jag tänkt att ringa våra bekanta kvällen innan för att kolla om dom var hemma hade vi inte alls kört dit

Precis som om ödet styrt oss till denna Termos. Glad som en speleman.Vid ett garage längs med vägen stod ännu en Hot Rod med några fräcka bensinfat i bakgrunden.
Shell, Caltex och Texaco.

Så småningom hamnade vi vid Järnvägshotellet i Smedstorp, ännu ett hotell som jag skall besöka nästa gång vi e på utflykt men bara namnet Järnvägshotell smäller högt.Bakom Järnvägshotellet låg en nerlagd BP mack men en mossbeväxt lampa och en pump ger härliga känslor och man fick klappa lite både på pump och fräcka kakelplattor runt om.
Bakom Hotellet låg oxå en liten loppislänga där vi köpte en jul ljusstake sen bar det hem och krypa under volvon för att byta bärarm.Hotell med stil ochTermos

Vi fortsatte vår resa mot hammenhög för att kolla om våra vänner var hemma och genom ny vägbeskrivning kom vi så till hammenhög från ett annat håll än som vi brukar och plötslig dök det upp en skylt med loppis och det var in på gården på Hammenhögs hotell som var ett ställe som idag inhyste loppis prylar istället för hotellgäster.

Och precis innaför dörren på ett skåp stod dagens höjdare....En termos till Taffelspannen häftigt va, det var det ända på hela stället som kom med hem men jag tog lite coola bilder på hotellet som var en härlig kvarleva från 50-60 talet och hade det legat närmare här hade jag lagt ett bud.I små alkover i varje rum där ett tvättställ suttit skymtade en frän orginaltapet.Genom den här dörren kom man ut till trädgården och en liten damm eller pool kanske det varit.Ovanför dörren en gammal ringklocka som skvallarar om en tid då man ringde på kvällen för att komma in eller den kanske var kopplat till något utrymningslarm.Ner till källaren var ett snyggt räcke.Fram till för ett år sedan hade man haft middagar och möten i matsalen men nu hade komunen satt stopp för det, och det som varit godkänt i 7 år var det inte längre och på inköpta stolar från Hotell Savoy i Malmö låg nu loppisprylar.
Och mannen som sållde termosen till oss sa att man nog skulle lämna stället, och det kändes lite vemodigt att lämna stället.

Forts imorgon....

Helegens Fynd och Opel Kapitän

Här kommer lite bilder på kul prylar och på något vi köpte.Ett  miniatyrkök som ser riktigt kul ut.fräcka temuggar från gefle Kanske, Köpte jag inte heller för jag känner att vi har tillräckligt med porslin men om någon vill ha så säg till 120:- styck.Den här knäckebrödsasken från Jonas kunde jag inte motstå. vi har en gul men eftersom vi funderar på grönt eller gult kök så fick den följa med hem.


 
En hel rulle med hyllpapper kunde jag heller inte motstå, fräckt mönster eler hur

Efter detta besök skulle vi så fatte att beslut om vi skulle köra till hammenhög eller inte men jag hade inte koll på var vi var så jag körde lite vänster och lite höger på vad jag trodde var rätt.
Men till sist fick jag stanna och fråga vid en liten affär i en liten by och vid sidan om affären stod en hderlig gammal Opel kapitän.såna här ser man inte så ofta längre.

 

Faktist hyfsat fin skick.

När jag väl frågat var vi var och var vi skulle så visade sig att vi var på väg åt helt fel håll.

forts imorgon...........
Ny Serie från 60-talet

Min fru läste idag om den nya 60 tals serien som har premiär på TV3 på söndag, tyckte det var viktigare än att visa våra loppisfynd.

Serien Heter Pan Am och verkar vara en serie helt i Min smak, jag som bara älskar flyvärdinnor och flygplan.

Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Loppisrunda

I lördags tog jag och frugan en tur på Österlen dels för att bara få komma iväg från allt arbete och se om vi kunde hitta någon ny loppisbod. Vädret var kanon men det fick bli volvo då pontiacen står under en hel hög med prylar. Men i och för sig en 84, a volvo har bara 3 år kvar till att bli en fullblods veteranbil.

Vårt första stopp blev kiviks Äppletavla som varje år sätts upp i Kiviks hamn med motiv skapade av äpplen från traktens frukt träd.Mitt emot på en gräsplan stod Kiviks höjdare en HotRod från Massey Ferguson.Vi körde så vidare mot Simrishamn som brukar ha en massa loppis stånd i parken på lördagarna men idag var det bara ett fåtal stånd men något måste man ju handla annars betyder det otur.

En fantastisk liten Järngryta som är en miniatyr till en större vi har.Efter Simrishamn for vi vidare på små skånska vägar och stannade till i gladsax där vi handlade lie kul saker och jag tog ett par bilder på ett par andra kul saker.
Men det får ni se imorgon,  god natt.......


Oktober

En härlig oktoberdag med sol och utflykt bland några antikaffärer. Lite bilder med fynd, bilar och annat imorgon.

Men här kommer bild 2 från våra härliga plancher.
Snyggt kök

I mitt samlande av bilder för inspiration när jag skall renovera vårt kök ramlade över den här snygga bilden. Stoooooort o fränt.


Fräck Trampebil

En dag när jag körde genom ett villakvarter fick jag ställa mig på hejdaren och upp md kameran.
Kolla in coola trampbilen, några veckor senare såg jag en liten kille i den oxå. gryym
Kamratposten

Hur många kommer ihåg Kamaratposten som tillsammans med Lyckoslanten vår dåtidens skoltidningar eller vad man nu skall kalla dom.

Jag kommer i alla fall ihåg Kamratposten med korsordet på baksidan och Lyckoslanten med tjejerna Spara och Slösa.


Bullar o Hyllor

Igår körde någon galning ner en stolpe med elförsörjningen till vår by och sen smet.
Så strömmen gick och det var bara att gå och lägga sig.

Idag är det kanelbullens dag och min fru hade handlat några stycken, mums  fillibaba.Köpte en kul liten bokhylla som jag provar om den passar i TV-rummet, hmm kanske skulle varit en i mahogny som passar mer till den gamla radiogramofonen.


 

Då var det varmt, nu är det ganska kallt

Då annonserades det om värme i SAAB, idag är det ett märke som är ute i kylan.
Hos SAAB sålldes oxå ChryslerBilar vilka man var och dreglade över som liten palt.


RSS 2.0