Samarin

Ännu idag använder jag Cederoths Samarin, speciellt nu vid juletid när all den goda maten skall förtäras. Denna reklam från 1943.Motor 1957, Gissa Bil

Dags att gnugga geniknölarna. Vad är det för snygg bil på detta exemplar av motor från 1957 ?
Teakmiddag

1958 var det bl,a TEAK som gällde, här en reklam från uppsala slöjd om just teak.
Hoppas dom hade något gott att skjölja ner Teak bitarna med.


Julstämning

Min fru har börjat skapa julstämning i huset här kommer några bilder.Bilder som talar för sig själva.Kyrkan e Gammal,  luciagänget har min morsa gjort en gång.Såna här klibbfigurer satt i många fönster och på många kylskåp kommer jag ihåg när jag var liten.Gamla tomtar och stakar.Lite suddiga bilder men det ger ändå lite julskimmer.Den röda kannan har åkt fram, utmärkt för julglöggen.Två härliga Fantasi ljus-stakar.Nyvirkad duk av frugan med luciatåg.

Summer memories


I still Remember Summer on the beachKvällens Film

Är inne i sång o dansfilmsvängen. Kvällens film.Min absoluta favorit bland danserskorna.


COOP Annons

Koperetiva förbundet kommer jag ihåg som liten för det samlades kvitton för återbäring, här säger man samma sak igen. Men det är inte det coolaste det är dom gamla mjölkflaskorna som jag oxå mins.
Sanna mina ord dom kommer tillbaka.
50-tals Skylt

Sådan här fräcka plåtskyltar köpte jag till mina ungar.

Härlig färg och härlgt tema, borde göra susen nu efter vi sett Greese på musicalen.
Kommer osökt ihåg när jag skulle gå på GREESE II och satt på trappan i foajen efter vi köpt biljetter
och såg att konturen av GREESE var en motorcykel. Film 2 skulle altså handla om motorcyklar aarghhhhhh! Det var samma hemska känsla som när jag satt på James Bond, Hennes Majestäts Hemliga Tjänst och förstod efter 30 minuter att Sean Conery inte skulle dyka upp. Den som jag trodde skulle bli mördad, dvs George Lazenby var den nye JB, brrrrr.
Så kan det gå när man inte studerar filmplancherna bättre.
ESSO

Den här fräcka ESSO prylen köpte jag för några veckor sedan, och igår kom en vän förbi med fräcka ESSO rabatt märken. Något ESSO freak som vet vilka återtal vi pratar om.
 
November

Här kommer Novemberplancehen


Slottsjakt

Ett av vår nöjen på sommaren är att leta upp slott och kolla in parker däromkring.Carlsholms Slott privatägt.Medhavd fika ett måste.Pontiac cruiser i slottsalé
Cool Vinöppnare

På 60-talet kom den här fräcka öppnaren, tyvärr har jag inte locket. CORKY Vinöppnare med Engelsk instruktion med en liten lapp med Svensk översättning.
En tryckluftpump beskriver man det med i manualen som är gratis, luften altså.


Flygande Minne

När man va liten var man sanslöst faschinerad av allt som hade med teknik att göra och man kunde sitta i timmar och kolla på ett härligt omslag med några jetkärror.
Undrar vad som händer sen när man blir vuxen om man inte sitter lika länge med omslaget i knät.
Jag hade små block där jag ritade egna typer av flyplan i alla möjliga vinklar och färger och kan än idag komma ihåg några av mina favoriter.


Veckans Fynd

Fick ett bra tips av min bloggkolega Clinen om ett interkom radio set på Tradera och det hamnade precis i rätta händer.Skulle tippa på att det är oanvänt. BrrrrrrrrrrrrrrrNu är frågan var jag skall sätta upp det hehe,


En bild från i somras

Från någon kul träff i somras.

En av sveriges första båtar med plastskrov, från 50-talet

Ett mål som slutat med fiasko

1966 gav sydkraft ut den här tidningen, med ganska intresant läsning.I den här tidningen presenterade sydkraft en ganska intressant bild.Man ser hur förbrukningen ökat och att kilovattpriset halverats och målet för elförbrukningen 1970
skulle ner till 7 öre.
Detta skulle innebära att 1990 skulle priset varit 3 öre och idag skulle priset varit 1,5 öre.

Med facit i hand har vi sett hur giriga chefer som öppnat dammluckorna, renoverar kärnkraftverken på vintern tillskansat sig miljardbelopp i bonusar. Detta tillsammans med regeringars skattepungningar gör att priset är uppe på ca 120 öre kilovatten. 
Med dagens teknologi har vi fördubblat priset sen starten då tusen man satt och cyklade på en dynamo.
Ger en fundering va?

Vem vill ha Kalkslöja i Håret

1951 kom man på att om man använde colgate shampo så slapp man Kalkslöjor i håret.
Det kan inte vara så att naturens egen kalkslöja nämligen den gråa tonen som börjar komma när färgburkarna i huvet är tömda på vår födslofärg gör entrè.
Undrar om colgate fixar det.


Snygg TV

När jag var liten satt jag på vinden hos vår granne och läste TEKNIK FÖR ALLA, MOTOR och Teknikens värld från 50-60 talet den gamla damen som bodde där hade haft 6-7 söner som had köpt dessa tidningar och jag lyckades tigga till mig några nummer som jag faktist har kvar. Men alla dom andra hundratals tidningar som låg årgångsvis i lådor skulle vara kvar ifall barnen som hon sa, ville ha sina tidningar.
När jag så betydligt flera år senare frågade om just alla dessa tidningars öde så hade dom åkte med idottsföreningens pappersinsamlingssläp, och naturligtvis bannad man sig för att man inte bevakt händelserna, så kan det vara ibland.

Höstvård.

Redan 1960 förstod man att det skulle vaxas krom innan vintern.Även Piggot 404 som vi kallade Peugeot modellerna för behövde ett vaxlager kanske dubbelt då rosten var en rejäl bacill även då.
RSS 2.0